Spel onderdelen
!

Kegelspel

Kegelspel voor het biljarten, leverbaar in 2 hoogtes van 100 en 120 mm.

Kegelbiljarten

Er word op verschillende manieren kegelbiljart gespeeld, de vorm die wij u geven is als volgt:

Behalve de 3 ballen plaatst men 5 kegeltjes op het biljart, op de middenstip plaatst u 1 kegel met daaromheen de andere 4 kegels in kruisvorm. Plaats de kegels zo dat tussen de buitenste kegels en de middelste kegel precies genoeg ruimte is voor de ballen. De kegels mogen alleen met de witte- of gele ballen worden omgespeeld. Beide spelers spelen dus met dezelfde rode bal. Elke omvergespeelde kegel is 1 punt. Een speler mag ook een gewone carambole maken hetgeen hem 2 punten oplevert. Er mogen slechts 2 gewone caramboles achter elkaar gemaakt worden, vervolgens moet men eerst een of meerdere kegels omver spelen. Indien een speler alleen kegeltjes omver speelt moet hij na 2 van deze stoten tenminste met een bal een band raken.

Potspel / Kistjes spel de Luxe - TIJDELIJK NIET LEVERBAAR

Potstootkastje De Luxe in zware massieve uitvoering zodat het potspel stabiel staat en niet snel verschuift, te gebruiken voor het kastje stoten.

Het potstootkastje heeft in de lengte en breedte een tunnel waar de bal net doorheen kan, dit is de moeilijkheidsfactor van het spelletje.

  • Het potspel word midden op het biljart geplaatst met de lengte richting van het biljart mee.
  • Men speelt met 2 ballen, bijv. 1 wit en 1 rood.
  • Het aantal deelnemers is onbeperkt, elke deelnemer zet bijvoorbeeld 3 muntstukken in, diegene die het eerste zijn muntstukken kwijt is valt af. Bij dit spel gaat het om diegene die het langst in het spel blijft.
  • Iedere speler gaat van aquit, men mag per beurt slechts 1 maal stoten.
  • De witte bal (stootbal) komt op de beneden-middenaquit, de rode op de midden-bovenaquit.
  • De eerste stoot gaat via losband naar de rode bal, indien men mist kost dat een muntstuk, deze wordt op het kistje gedeponeerd.
  • Diegene die het langste zijn munten behoud mag na afloop alle munten op het kistje innnen.

Barak Bord / Vlotbrug

209101 Barak Bord / Vlotbrug
Het barakbord is een dik houten plaat met afgeschuinde kant en 25 genummerde holletjes.
Dit spel is voor iedereen toegankelijk en doet het goed op de feestavond van de biljartvereniging. De bedoeling is om 3 ballen achtereenvolgend weg te stoten met een dergelijke snelheid dat de bal de afgeschuinde kant net overlapt. Diegene die de 3 ballen op de hoogste score weet te spelen is de winnaar. De moeilijkheidsgraat van het biljartspel is aan te passen door de stootbal over meerdere banden te laten gaan alvorens de brug te bereiken.