Ferrules


Ferrules 

Bent u op zoek naar een ferrule voor de biljartkeu? Biljartwinkel.nl heeft verschillende soorten ferrules in het assortiment. De meeste ferrules zijn van kunststof en zijn beschikbaar tussen de 11mm en 25mm. Ferrules zijn er in ons assortiment van de merken Adam, Artemis, Buffalo, Longoni, Mc Dermot, Superba en Tiger. 

Van laag naar hoog sorteren
Van laag naar hoog sorteren

 

 

 

Wat is de Ferrules 

De ferrule van de biljartkeu heeft vele verschillende benamingen. Doppen, ferrule, keuhuls, beentje of het ivoortje. Vroeger werden de doppen vaak van ivoor gemaakt, vandaar dat dit onderdeel ook wel is benoemd werd als ivoortje. Tegenwoordig worden, gelukkig, de ferrules in de meeste gevallen gemaakt van kunststof. De ferrule zorgt voor lichte demping waardoor trillingen weg worden genomen en de nauwkeurigheid toeneemt tijdens het spelen. 

De functie van de ferrules

De ferrules hebben eigenlijk twee functies. Ten eerste, zoals eerder benoemt, voor de nauwkeurigheid tijdens het spelen. De ferrule buigt namelijk ligt mee en dempt de trillingen tijdens de aanraking met de bal. Daarnaast dient de ferrule voor bescherming van de keu. De ferrules is dan ook nog regelmatig aan vervanging toe.

Keu accessoires.

Bij Biljartwinkel vindt u ook nog vele andere keu accessoires. Zo kunt u bij ons ook terecht voor de pomerans van de biljart keu, mischien wel dé belangrijkste factor van de biljartkeu. Maar ook voor handgrepen, handschoenen en gewichten voor de keu kunt u op ons vertrouwen. Kijk gerust rond in ons assortiment. Heeft u nou vragen over de ferrules of een ander keu onderdeel. Kom ons gerust bezoeken in Deventer, Bergenvaardersstraat 15, of neem contact met ons op.