Ferrules


Ferrules 

Bent u op zoek naar een ferrule voor de biljartkeu? Biljartwinkel.nl heeft verschillende soorten ferrules in het assortiment. De meeste ferrules zijn van kunststof en zijn beschikbaar tussen de 11mm en 25mm. Ferrules zijn er in ons assortiment van de merken Adam, Artemis, Buffalo, Longoni, Mc Dermot, Superba en Tiger. 

Van laag naar hoog sorteren
Van laag naar hoog sorteren

Wat is de Ferrules 

De ferrule van de biljartkeu heeft vele verschillende benamingen. Doppen, ferrule, keuhuls, beentje of het ivoortje. Vroeger werden de doppen vaak van ivoor gemaakt, vandaar dat dit onderdeel ook wel is benoemd werd als ivoortje. Tegenwoordig worden, gelukkig, de ferrules in de meeste gevallen gemaakt van kunststof. De ferrule zorgt voor lichte demping waardoor trillingen weg worden genomen en de nauwkeurigheid toeneemt tijdens het spelen. 

De functie van de ferrules

De ferrules hebben eigenlijk twee functies. Ten eerste, zoals eerder benoemt, voor de nauwkeurigheid tijdens het spelen. De ferrule buigt namelijk ligt mee en dempt de trillingen tijdens de aanraking met de bal. Daarnaast dient de ferrule voor bescherming van de keu. De ferrules is dan ook nog regelmatig aan vervanging toe.

Ferrules en andere accessoires bij Biljartwinkel

Biljartwinkel.nl streeft naar de totale biljartervaring voor u. Wij bieden niet allen Ferrules, wij hebben zeer veel en diverse accessoires voor uw biljartkeu en -tafel. Met de volgende accessoires is uw biljartervaring compleet:

Contact

Heeft u vragen over ferrules of wilt u ferrules bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom. Wij staan u graag te woord.